2019. április 27., szombat

A kis herceg - Antoine de Saint - E. -1975! - régi,ritka - 3. kiadás - Rónay György fordítás - Jelenlegi ára: 1 210 Ft

Klasszikus, régi kiadások, ritkaságok az 1970 es évekből -                                                   NAGYON SZÉP ÁLLAPOT!
                 1975! - 44 éves.... a régi, békebeli, a 3. kiadás !
 A kis herceg - Szerző Antoine de Saint-Exupéry - Fordító Rónay György -Lektor Schindler Frigyesné - Kiadó:   Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó -Kiadás helye:   Budapest -Kiadás éve:     1975 -Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés -Oldalszám:   107 oldal - Nyelv:   Magyar - Méret:     25 cm x 17 cm - Megjegyzés:     A szerző színes és fekete-fehér illusztrációit tartalmazza.
    - A kis herceg -
                    - Antoine de Saint-Exupéry -
                          - 3. kiadás -
                        - 1975 - 
- Immár ritka és egyedi, egy "legendás" az eredeti régi teljes a harmadik kiadás.   /1970 volt az első , már a Rónay féle fordítás    
A kis herceg (franciául: Le Petit Prince) Antoine de Saint-Exupéry legismertebb regénye, amely 1943-ban jelent meg. A könyv az emberi társadalom karikatúrája, ugyanakkor több dologra is figyelmeztet, mint az ősi bölcs tanítások örökké tartó igazságára, melyet sokszor semmibe vesz az emberiség. Ezt nyomatékosítja a róka idézete is: „ Az emberek elfelejtették ezt az igazságot. ”
 Fülszöveg
 Antoine de Saint-Exupéry - barátainak Tonio vagy Saint-Ex - gyerekkorában biciklivel akart repülni. Később tengerész szeretett volna lenni. Aztán mégis pilóta lett és híres író. Végül repülővel a tengerbe veszett. Vagy elrepült a B-12-es kisbolygóra, az aranyhajú kisfiú után, akivel a sivatagban találkozott.
Az is lehet, hogy visszatért oda, a csillagok közé. A földön gróf volt, s ezzel sohasem törődött, hiszen kockafejű melák létére alighanem maga volt a kis herceg.
Ő látogatta meg a királyt, az iszákost, az üzletembert, a lámpagyújtogatót, ő szelídítette meg a rókát, neki volt egy virága és három vulkánja, amelyeket hetenként megtisztított. S ő nevet azóta ránk minden csillagról, ha könyvet olvasunk.
  Gyermeknek és felnőtteknek szóló egyetlen mese A kis herceg, a második világháborúban elpusztult s már klasszikusnak számító francia író remekműve. Története úgy indul, mint minden Saint-Exupéry-regény, egy repülőkalanddal, de ezúttal a bonyodalom nem a valóságban, hanem a költői képzelet világában folytatódik. Egy kisfiú jelenik meg a szerencsétlenül járt pilóta mellett a Szahara magányában, egy kisfiú egy másik bolygóról. S vele együtt feltündököl egy másik világ is, melynek embersége, tisztasága és szépsége sajnos már csak a költészet világából való. És Saint-Exupéry úgy beszéli el kis hercege történetét a maga icipi bolygóján, hogy mindnyájan fájdalmasan megáhítjuk azt az igazabb bolygót, s szívünkbe zárjuk az emberségben nagy kis herceget.
A világszerte ismert, megrendítően szép mesét a nagy író eredeti színes rajzai díszítik.
RÓNAY GYÖRGY FORDÍTÁSA - ez jelenleg a "hiteles" és ismert, a mai napig használt fordítás/*
TUDTA? - A FORDÍTÁS :
  Magyarra Zigány Miklós fordította le először; a könyv 1957-ben jelent meg a Magvetőnél. Ezután egy újabb változat látott napvilágot Vámos Pálné tollából 1958-ban, a Kárpát Könyvkiadó Vállalatnál. /*Zigány fordítása - megj: -Fordító-Zigány Miklós/ Kriterion Könyvkiadó- Bukarest-  1971 - ez annak idején nem nyerte el a Móra szerkesztője, Aszódi Éva tetszését, így 1970-ben Rónay Györgyöt bízta meg a mű újrafordításával. Ez utóbbi vált gyakorlatilag klasszikussá és jelent meg azután számos további kiadásban.
Több mint szép, csodás történet!   ráadásul egy régi 44 éves ritka egyedi, magyar nyelven megjelent ritka kiadású  könyvben                        
Világszerte ismert megható, megrendítő, szép történet, mese, az eredeti, az író által készített CSODÁS színes képekkel, rajzokkal  illusztrálva, a korabeli régi nyomdatechnikával és papírra ami immár nem utánozható és pótolható.....
  Ajánlom elolvasását, felolvasását, megismertetését, mindenkinek, gyermekeknek de minden korosztálynak.
                           Csatoltam minden fontosabb adatot, leírást ehhez a csodás kis mesekönyvhöz.
A könyv nagyon szép és tiszta, nem koszos, nem szagos, lapok épek, tiszták és nem esnek ki, firkamentes, igényesen szép állapotban van A BORÍTÓ IS NAGYON SZÉP A BELSŐ IGÉNYES SZINTE ÚJSZERŰ!
EREDETI RÉGI KIADÓI KÖTÉS amin még a papír borítás is rajta van, azon van csak természetes apró kopás , kézbe véve tiszták maradunk, nem esik szét és igényes, tiszta, ép és fehér, kosz és foltmentes ép majd újszerű belsőt találunk...
Köszönöm, hogy az oldalt meglátogatta.
                                                 Tekintse meg további termékeimet.
Nagyon sok könyv, mesekönyv, képregény, újság játék és más érdekes termék  található.
Több könyv, vagy bármilyen termék rendelése esetén egy postával kedvezménnyel tudok szállítani.
                                                           Kérdezzen segítek!
                                                                     Állítsa össze kívánság listáját!
Szállítási ajánlat: Rendelje vatera futárral posta pontra! 950 Ft ért akár több terméket is rendelhet egy posta áráért.
Természetesen, hirdetett termékeim közül, bármennyi terméket tehát 1 db -ot is postázok!

Jelenlegi ára: 1 210 Ft
Az aukció vége: 2019-05-17 19:33 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése