2021. április 25., vasárnap

Lenovo C20 Work & Game, duplaprocis i7 (2 x E5620) ERŐS, MEGBÍZHATÓ, ÁRESÉS! - Jelenlegi ára: 65 000 Ft

IBM / Lenovo C20 
Nincs sok pénz, de kéne az erős PC? Nem probléma, de ügyesnek kell lenni.  
Segítünk elindulni.
  részlet a PCWOLD magazin cikkéből
Vissza kettőt, padlógáz
A mostani recept egészen egyszerű: válts vissza kettőt és ott válaszd mindenből a legnagyobbat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy vegyük az Intel HEDT platformját (High End Desktop) és itt lépjünk vissza két generációt. Ez az LGA1366, amelyet boltban már ne keressünk. Igen ám, a használtpiacon azonban hemzsegnek a jobbnál-jobb ajánlatok és ne feledjük, a generációs szakadék ellenére itt továbbra is egy HEDT platformról van szó, amely nagyon jól felszerelt.
A használt komponensek piacán egy Core i7-965 manapság kevesebb, mint 10 ezer forint. Ennyi pénzért miénk lehet egy 4/8 magos, 3, 2/3, 46 GHz-en dolgozó Intel Core i7 jó sok gyorsítótárral, háromcsatornás DDR3 vezérlővel (tekintélyes memória-sávszélesség), virtualizációs szolgáltatásokkal és SpeedSteppel. Persze ez a CPU elavult, nincsen hardveres AES-NI, az SSE szabvány is „ csak” 4. 2-es, de tegyünk csak mellé bármilyen, 20 ezer forintos,  mai CPU-t – ezek még fel sem fogják, hogy valamit ki kéne számolni, a 965 pedig már háromszor végez a feladattal.
De menjünk tovább: a 2, 66 GHz-en dolgozó Xeon X5650, amely nem más, mint egy 6/12 magos Core i7.
Akinek a nagy teljesítmény még olcsóbban kell, az a 920/930-as CPU-kat vegye célba: ezeket 8-10 ezer forintért árulják, 2, 8-3, 06 GHz-en pörögnek és szintén 4/8 magosak (aktív Hyper-Threading mellett).
Körítés
A RAM itt is DDR3, tehát ezzel nincsen gond, ezek a CPU-k GTX 970-ig minden videokártyát vígan elkezelnek (igazából GTX 980-at is, de azért oda már illik szép, új konfigot is kanyarítani), egyedül az alaplapot kell kutatni. Egy megbízható, minőségi X58-as LGA1366 lap 20-25 ezer forintnál indul, és nem sokkal feljebb már SATA6G vezérlőt és akár USB 3. 0-t is találunk – ha mégsem, ezeket a kiegészítő kártyákat párezer forintért pótolhatjuk. Nem szabad elfelejteni, hogy X58-as chipkészletre filléres, mondjuk egy H61/81-mezőnyt idéző belépőszintű alaplap nem épült – kizárólag minőségi, HEDT (=High End Desktop) lapok sok-sok extrával minőségi alkatrészekből.
A teljes cikk itt elolvasható:
pcworld. hu/hardver/a-filleres-csucs-cpu-titka-159438. html
Workstation = erősített, szerver minőségű pc, azaz 0-24-ig lehet terhelni, megbízható, strapabíró, mint a szerverek (mert ugye azok nélkül meghal a világ, ha nem működik a weblap, a net, a közlekedési lámpa, stb).  
Az 1600-os Ladával is el lehet menni Frankfurtba, de ha végig padlógázzal megyünk, akkor lehet, hogy vonattal kell hazajönni...  
A workstationok mindig a kor csúcsgépei, emiatt új áruk magas, viszont 3 év felett már nincs lényegi eltérés az árban, ha az azonos teljesítményű mezei pc-khez viszonyítunk.  
A 1366-os foglalatos munkaállomások erősségben az i7 első, második és harmadik vagy i5 második, harmadik és negyedik generációs pc-kel hasonlíthatók.   Memória is több tehető beléjük, mint a mezei pc-be, nem ragadnak le a max 16 Gb-nél, hanem 24 - 48 vagy akár több is elérhető. Valamint a memória csatornák száma sem 2, hanem többnyire 3, ami jelentősen gyorsítja a munkát.  
A workstationok másik fő jellemzője, hogy a tápegységük erős, lehet bele tenni erős videokártyát is és ami nagyon fontos, hogy a ház is úgy lett megtervezve, hogy jó legyen a szellőzés és ne főjön meg benne semmi sem (mint az igazi gamer házak, sok színes ventivel de azok üresen tápegység nélkül is 20-50 ezerbe kerülnek... ).   
A megfelelő számítógép kiválasztásához a következő sorrend ajánlott (ezt nem én találtam, ki, hanem a világ legynagyobb gyártói, mint pl Dell, HP, Lenovo, én csak alkalmazom, közvetítem tudásukat, tapasztalatukat):  
1. Videokártya  ("mezei"/irodai, gamer, speciális/quadro)
2. Alaplap (a chipset fejlettsége) 
3. Processzor
4. Memória 
Fontos, hogy ezek legyenek összhangban.  
Sajnos sokan bedőlnek a reklámoknak, vagy a sarki kocsma rendszergazdájának, mint a Kovács család nagyija, aki karácsonyra megvette az unokájának 100 ezerért az új laptopot és a gta5 játékot, csak sajna másnap már kirepült a tizedikről (mert a kettő együtt használhatatlan).   A rendszergazda is gyakran mellényúl, mert szerinte - fordított sorrendben! - sok memória, erős proci kell, az erős videokártyához pedig tápegység csere. PL ezért sincs a piacon 3 éves i5-ös összerakott gép, mert az ész nélküli kialakítás miatt hamarabb "kipurcantak".  Ezeket a helyzeteket szeretném elkerülni.  
Az általam hirdetett konfigurációk nincsenek bebetonozva, gyakorlatilag mindenen lehet változtatni, melyhez szívesen nyújtok segítséget, hogy a legmegfelelőbb változat kerüljön a vevőhöz és legyen elégedett. Ha valami nincs "készen" feltöltve, akkor kérdezz, megoldjuk.  
 
Ház:   Tower,   tápegység 800 W
Processzor:    2 db s1366 Intel Xeon E5620, 4 mag 8 szál, kb i7-920-nak megfelelő proci 
Két db i7-es proci együtt még erősebb, 8 mag 16 szál 
Memória:   12 Gb DDR3 (6 RAM slot, max 96 Gb)
                Bővítési lehetőség készletről  16 vagy 24 Gb-re, egységára 1800 Ft / 1 Gb
Merevlemez:    500 Gb
                      bővítési lehetőség készletről:   többféle hdd vagy ssd
Optikai meghajtó:  DVD
Audio:  Integrált HD audio,  
LAN: Gigabit ethernet controller (100 / 1000 Mb)
VGA:    Alap "office" videokártya
         bővítési lehetőség készletről:  NVidia Quadro FX380LP, FX580, FX1700, FX1800, FX3800, Quadro 2000, valamint többféle "egyéb" kártya készleten, 256 Mb - 2 Gb, pl XFX Radeon RX560 (játékra is)
További információ a gyártó oldalán
A termékek ára tartalmazza a 27%-os áfát.
Személyes átvétel csak a budapesti üzletünkben lehetséges.  
További részletek a termékleírás melletti "szállítási és garanciális feltételek"-nél.
Részletes tájékoztatás a Vatera értesítőjével egy időben egy külön levélben automatikusan történik (ha nem kapná meg, jelezze, elküldöm manuálisan is).
További termékeim:
https: //www. vatera. hu/listings/index. php? us=DellFinancialServices
A feltöltött képek illusztrációk, de ugyanerről a típusról készültek,  (perifériák, mint pl monitor, egér, billentyűzet, stb nem képezik az aukció tárgyát, azok csak illusztráció), de az előlapon nincs rajtuk "fogantyú", mely több képen is látható.
Felhívom a figyelmet arra is, hogy a vatera és az árukereső besorolásai NEM LEÍRÁS! Azok ugyanolyan félrevezetőek lehetnek, mint a vatera jelenleg is élő, már 10 éve elavult, de most is megjelenített ajánlásai számítógép vásárláshoz,  
https: //www. vatera. hu/szamitastechnika/pc-asztali-szamitogepek/komplett-pc-asztali-szamitogepek/index-c9344. htmlidézem:
"A számítástechnika átszövi mindennapi életünket. Közel negyven éve hódítanak az asztali számítógépek és PC konfigurációk szerte a világban. Az oldalon megtalálható a legismertebb és legkeresettebb márkák számos variációja, legyen szó munkaállomásról vagy játékra, szórakozásra szánt asztali számítógépről. Az Apple a megszokott igényességével és profizmusával uralja a piacteret asztali gépeivel, mint például a Mac Mini, a Mac Pro és a Power Mac valamint a legújabb típusú iMac 27 sorozat egyedi gépeivel. Böngészhetünk az Acer Power asztali, vagy az Acer Aspire all in one gépei között. Az Asrock a viszonylag fiatal piaci múlttal rendelkező gyártók kiemelkedő lendületével kínálja megbízható, nagy teljesítményű és olcsó gépeit vagy éppen az Ion 330-as full hd-s Nettopjait. Nem elhanyagolhatóak az Asus Vintage vagy Mini asztali gépei és EEE Box és S-Presso mini pc-i sem. A megbízható Dell Precision munkaállomásai mellett megtalálhatóak az oldalon az olcsóbb Precision 390 és 490-es gépek és a szintén kiváló ár-érték arányú Optiplexek is. Az MSI Wind Top AE 2280 asztali konfigurációja és a Quartz G31-T bareboneja is színesíti a remek választékot. A Fujitsu Siemens Esprimo és Scaleo P sorozat olcsó árával és megnyerő teljesítményével hódít az aukciók között, míg a HP és az IBM a hosszú évek óta bizonyított kiváló teljesítmény és megbízhatóság miatt keresett termékeikkel szerepelnek. A HP széles skálán kínált olcsó asztali Pc-i között ugyanúgy megtalálható a Compaq DC5100 mint a 7800CMT gamer gép. Nem maradhat ki a választékból a HP Vectra , Workstation vagy a HP Elite sem. Az IBM Lenovo jól ismert ThinkCentre sorozatának kedvelt darabja az S50-52, de szintén bő a választék a Lenovo Small Desktop és Lenovo Ultra Mini számítógépei között is. Az Albacomp termékei oldalán is mindenki találhat saját igényeire szabott konfigurációt. Az egyéb kategóriában jó néhány akciós ajánlat mellett feltűnnek az igazi érdekességek, ritkaságok, mint például a Q 8300-as asztali Pc, az FSC P5615 sorozata vagy a Sony LM1E médiacentere is. Sorolhatnánk még számtalan típust a VIA Artigo Barebone Pc-től a Shuttle Extra Mini gépén át a NEC Powermate-ig. Nézz körül, válogass a több száz asztali PC konfiguráció között, és ha megtaláltad, amit már rég keresel, ne habozz lecsapni rá! Kihagyhatatlan aukciók és kedvező árak várnak rád a Vaterán! "


Jelenlegi ára: 65 000 Ft
Az aukció vége: 2021-04-25 12:36 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése